Zamówienie tymczasowej podróży do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Funkcja w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z naszej spółki na podstawie VAN DER ELST VIZA

Praca

Czy pracownicy ukraińscy z Nasz mają szansa oficjalnej funkcji w regionach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo pań korzysta takie pytanie, że szybko jest ubiegać się o własną wizę niż o wizę innego końcu z Grup Europejskiej.

Praktyka w Niemczech dla gościa z Ukrainy z polskiej spółki na zasadzie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej wyprawie do Niemiec pracownika własnej spółki na zasadzie VAN DER ELST VIZA

Razem z międzynarodową zasadą wiza do pracy w każdym kraju UE nie zapewnia oferty funkcji w żadnej spośród nich. Oznacza to, że jeżeli otrzymasz polską wizę do robocie także nie będziesz tworzył w Polsce, będzie to naruszeniem prawa. Tak więc, zgodnie z własną wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, a taka wiza nie daje odpowiednia do poważnego zajęcia w przyszłych krajach UE. Tak więc polskie ustawodawstwo nie zezwala na utrzymanie w Niemczech w planie osiągnięcia wizy roboczej do Polski. To stanowi, po otwarciu własnej wizy roboczej, powinieneś odbywać w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z jednego państwa UE mają moc delegować naszych pracowników do własnych krajów w stosunku z koniecznością produkcji. Należy pamiętać, iż nie wszystkie kraje UE traktują tę rezolucję. Na dowód Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia zgodziły się z opinią i wydały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej wyprawie do Niemiec pracownika własnej spółki na zasadzie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej wyprawie do Niemiec pracownika własnej spółki na zasadzie VAN DER ELST VIZA

Nasza spółka, w której odbywa obywatel Ukrainy, zatrudnia zatrudnionego na podróż służbową (do produkcji / oferowania usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez własną spółkę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Gość jest dostarczany do spełniania określonej pracy w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na jaki może zostać oddelegowany, nie może przekraczać 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza prawdopodobnie być skłonna: – przez 180 dni (na zasadzie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (zezwolenie na pracę opublikowane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w sensu odbycia podróży służbowej do Niemiec w procesie roku, będzie mocna jedynie 3 miesiące.

Głównym powodem takiej jazdy jest porozumienie między własną firmą oraz jednostką w Niemczech. Aby przeprowadzić taką podróż służbową, człowiek musi uzyskać dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz złożyć wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, które stanowi Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z całej Polski.

By otrzymać dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest zobowiązana do przedłożenia dokumentów, wśród których ważne są: pozwolenie na aktywność w Polsce, karta ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami polskimi oraz niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką marką oraz delegowany pracownik również inni.

Należy też zauważyć, że ambasada zastrzega sobie prawo do żądania dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o